Gourmetdykning 18–19 Maj 2019

Gillar du mat från havet i kombination med fantastisk dykning?
Då får du inte missa denna helg!

Vi kommer att dyka och njuta som vanligt lördag och söndag.
På lördagskvällen kommer vi att festa med lokalt fångade havskräftor (fångade i burar), ostron, kammusslor och smakprover på framtidens mat från havet, till exempel tång, mm mm…
Jonas och Linnea från Catxalot kommer finnas på plats och tillaga smakprover. Jonas kommer även att finnas med på båten för att visa och berätta.

Uppstart med kvällsfika och information fredagen den 17 maj klockan 20:00. Dykning lördag och söndag. Hemresa söndag 19 maj.

Priset inkluderar:
Kvällsfika fredag kväll.
Två övernattningar, två frukostar, två luncher.
En fantastisk middag med havstema.
Två dykdagar med fyra dyk samt luftfyllning.

Pris: SEK 3495 per person

Det går att göra tillägg så som:
– Enkelrum eller dubbelrum
– Nitrox , syre
– Hyra av utrustning
– Guidning
– Hyra sängkläder / handduk
– Flera dykdagar

Persgrunden Special 23–26 Maj

Denna långhelg står siktet inställt på Persgrunden!
Persgrunden är det västligaste grundet och dess undervattensvärld är något utöver det vanliga!
Klipporna är täckta av anemoner och har man tur kan man hamna mitt inne i ett stim med pigghaj. Under maj månad är ofta vädret stabilt och vi kör även fredagen för att öka chanserna att nå vårt mål!

Om det går enligt planerna så dyker vi på Persgrunden i två dagar och vi ankrar då båten på grundet mellan dyken. Vädret bestämmer. Om det inte går att genomföra dyk på Persgrunden, så kommer vi att dyka på en närliggande plats eller vid Väderöarna.

Eftersom dyningen på Persgrunden kan vara ”lite” tuffare så är det ett måste att du är erfaren dykare med vana att att göra ned- och uppstigning i öppet vatten och du ska kunna hantera en ytmarkeringsboj (SMB).

Priset inkluderar:
Tre heldagar med två dyk per dag, fredag, lördag och söndag, dvs sex dyk samt luftfyllning.
Tre övernattningar med frukost, lunch & två middagar

Max 12 platser, bokas i den ordning man hör av sig.

Pris: SEK 4500 per person

Det går att göra tillägg så som:
– Enkelrum eller dubbelrum
– Nitrox , syre
– Hyra av utrustning
– Hyra sängkläder / handduk
– Guidning
– Skaldjursmiddag

Långhelg i samband med Kristi himmelfärdsdagen 30 maj – 2 juni

Traditionellt vårens stora dyk-helg!

Ankomst onsdag 29 maj eftermiddag/kväll.
Dykning torsdag, fredag, lördag och söndag, dvs fyra härliga, lugna heldagar med åtta båtdyk vid olika fantastiska dykplatser vid Väderöarna!

Ett kvällsdyk med båt samt en kräft- och räk-afton.

Priset inkluderar:
Fyra övernattningar, fyra frukost, fyra lunch, tre middagar, varav en kräft- och räk-afton.
Fyra dykdagar inklusive nio båtdyk (ett kvällsdyk), luftfyllning.
Fri extra luftfyllning för landbaserade dyk på egen hand.

Pris: SEK 5495 per person

Det går att göra tillägg så som:
– Enkelrum eller dubbelrum
– Nitrox , syre
– Hyra av utrustning
– Hyra sängkläder / handduk

Midsommardykning 20–23 juni

Kom till Bästkusten och fira Midsommar!

Ankomst Torsdag 20 juni på kvällen, dyk fredag, lördag och söndag.
(Vi kör hela veckan, så vill ni dyka flera dagar innan så hör av er!)

Hos oss kör vi en specialhelg med tre härliga, lugna dykdagar vid Väderöarna, med sammanlagt sex dyk. På midsommarafton äter vi havskräftor (lokalt fångade i burar)! Kan det bli bättre?

Priset inkluderar:
Tre heldagar (sex dyk) inkl luftfyllning.
Fria landdyk med luftfyllning.
Tre frukostar, tre luncher, en thaimiddag och en middag med havskräftor.
Tre nätters logi i flerbäddsrum.
Massor med trevliga dykkompisar!

Pris: SEK 3995 per person

Det går att göra tillägg så som:
– Enkelrum eller dubbelrum
– Nitrox , syre
– Hyra av utrustning
– Hyra sängkläder / handduk

Marinbiologidagar 7–11 juli

Detta är ingen kurs i marinbiologi utan fyra temadagar för dig som vill veta mer om vad du ser när du dyker. Under temadagarna kommer vi titta närmare på de organismer vi finner under våra dyk, såväl alger som ryggradslösa djur och fiskar. Istället för att försöka täcka in det mesta fokuserar vi främst på de djur och växter som vi hittar på Väderöarna under sommarhalvåret. Under dessa temadagar i marinbiologi ges stort utrymme för deltagarnas egna frågor. Nu har du verkligen chansen att få svar på dina undringar och funderingar om havets alla olika djur och växter.

Målgrupp
Du behöver inte några som helst förkunskaper i biologi för att deltaga på dessa temadagar i marinbiologi, det är intresset som är väsentligt inte tidigare erfarenhet. Man kan se temadagarna som en introduktion innan man går en hel kurs eller som en fördjupning för dem som redan kan mycket om ämnet. Då det är de organismer vi finner och deltagarnas frågor som styr innehållet kommer innehållet passa för olika kunskapsnivåer. Temadagarna är öppna för alla som har ett giltigt dykcertifikat, oberoende av utbildningsorganisation och certifikatsnivå. Detta är dock ingen nybörjarkurs i dykning eller en avrostningskurs, om du skulle vara ringrostig. Du bör ha dina dykkunskaper så aktuella att du under ledning självständigt kan dyka tillsammans med en parkamrat. Temadagarna passar utmärkt för den som är intresserad av undervattensfotografi och vill lära sig mer om sina motiv. Du kan ha kameran med dig på alla dyk vi genomför och självklart kan du ta med tidigare tagna bilder på djur som du vill ha hjälp att identifiera.

Tid och plats
Temadagarna i marinbiologi kommer att hållas hos Dyk-Leif i Hamburgsund under sön till tor 7-11 juli 2019. Söndagen är främst en ankomstdag och mån-tor är fulla dykdagar med inplanerade heldagsutfärder till Väderöarna, där vi gör två dyk per dag. Om det blåser för mycket för utfärd till Väderöarna så dyker vi helt enkelt inomskärs istället. Arrangemanget börjar med en ankomstfika på söndagen kl 18 och därefter har vi en gemensam bildvisning kl 19.

Dagsprogram
Efter en gemensam frukost lastar vi båtarna och åker ut för en heldagsutfärd till Väderöarna. Under dagens första dyk hjälps vi åt att samla in djur och växter som vi vill lära oss mer om. Efter dyket går vi gemensamt igenom det insamlade materialet och sedan släpper vi tillbaka djuren i havet igen. Sedan är det lunchpaus i solen på Bohusläns klippor för att därefter hoppa i vattnet på dagens andra dyk. Observera att det inte blir någon luftfyllning mellan de två dyken, så du måste ha med dig dubbla flaskpaket eller hyra in en extra flaska. Väl åter inne i land sköljer vi och tar hand om dykutrustningen. Innan kvällens gemensamma middag har vi sedan en daglig bildvisning med marinbiologiskt tema.

Bildvisningarna under veckan kommer vara:
Sön: Kantnålsfiskar – Sveriges sjöhästsläktingar
Mån: Ålgräsängar och deras djurliv
Tis: Fiskarnas sinnen
Ons: Ekologiskt viktiga små kräftdjur

Arrangör
Allt arrangemang kring kost, logi och dykning ansvarar Dyk-Leif för. Sammanhållande för temadagarna är marinbiologen Anders Salesjö. Anders jobbar till vardags med undervisning i marinbiologi, såväl på gymnasie- som universitetsnivå. Han är dessutom en av Sveriges främsta undervattensfotografer. Teorigenomgångarna under eftermiddagarna kommer till stor del läggas upp kring egenhändigt tagna bilder.

Anmälan
Anmälan sker till Dyk-Leif på telefon +46 (0)706 20 00 28 eller per mail till info@dykleif.se. Efter bokning konfirmerar du din plats genom en förskottsbetalning på 1000 kr via swish till 12345 483 76 eller till bankgironummer 5607-8645. Max antal deltagare är 24 personer.

Pris
SEK 4900 per person. I denna avgift ingår fullpension med kost och logi hos Dyk-Leif, skaldjursafton, fyra heldagsutfärder till Väderöarna samt ett nattdyk inklusive luftfyllningar och ett fantastiskt trevligt umgänge. Slutbetalning sker med Swish, kort eller kontant i samband med avresa.

Extra kvälls- eller nattdyk
Två dyk om dagen plus ett nattdyk med båt ingår i temadagarna. Om man så önskar kan man dessutom självständigt göra ytterligare landbaserade dyk efter dagens arrangemang. Kostnader för dessa extra luftfyllningar ingår.

Kontakt
Undrar du över något gällande temadagarnas innehåll är du välkommen att kontakta Anders Salesjö på anders@undervattensbilder.se eller per telefon på +46 (0)702-383958. Funderar du på något gällande kost, logi och dykning kontaktar du Dyk-Leif på telefon +46 (0)706 20 00 28 eller per mail till info@dykleif.se.

Dyk-Leif’s Populära Sommardykläger
vecka 28–32 till ett fantastiskt paketpris!

Kom till oss på Dyk-Leif och njut av härliga sommardagar!
Vi kör heldagar där du har god tid att dyka, slappa och njuta av Bohusläns och Väderöarnas vackra skärgård både över och under ytan.
Inget lastande eller lossande av dykutrustning mellan dyken.
Bara sann avkopplande västkustdykning när den är som bäst!😎☀️😎

Ankomst söndag kväll

Måndag:
Frukost
Heldag med 2 dyk, lunch & luft
Middag
Övernattning

Tisdag:
Frukost
Heldag med 2 dyk, lunch & luft
Middag
Kvällsdyk med båt
Övernattning

Onsdags:
Frukost
Heldag med 2 dyk, lunch & luft
Havskräft afton
Övernattning

Torsdag:
Frukost
Heldag med 2 dyk, lunch & luft
Hemresa

Pris: SEK 4900 per person
Inkl:
4 övernattning med del i flerbäddsrum
4 frukost, 4 lunch, 3 middagar varav en skaldjur
9 båt dyk med luft
Fria land dyk samt luft

Portfolio Natura-Väderöarna 6 – 8 September

Den 6–8 september 2019 är det äntligen dags för en härlig favorit.
I samarbete med Peter Elmqvist och Patrik Karlsson arrangerar vi en helg med fotografi och filmning. Hemliga gäster kommer även att dyka upp för extra inspiration och kunskap. Helgen är ett måste för dig som gillar natur- eller undervattensfotografering. Varmt välkommen!

Vi kommer även att ha med oss det senaste nytt vad gäller tekniken och här kan du få testa och känna efter om den passar dig. Väderöarnas naturreservat bjuder på sin fantastiska miljö i vattenlandskap med kobbar och skär. Djurlivet är rikt på säl och sjöfågel. Med hjälp av båtar kan vi få ta del av denna unika miljö. Vi på Dyk-Leif är arrangörer och håller i bokningarna. Ankomsten sker på fredag kväll för förberedelser och inspiration. Aktiviteterna börjar sedan på lördagen och söndagen. Om det blåser för mycket så fotograferar och dyker vi inomskärs.

Dagsprogram Naturfotografer
Lördag–Söndag
Efter en gemensam frukost så tar vi båtarna till Väderöarna. Här får vi två heldagar för att fotografera och filma, och upptäcka en härlig miljö. Vi får en lunchpaus på kobbarna. På lördagskvällen har vi en extra möjlighet att landa, umgås, relaxa, inspireras av föreläsningar, teknik och avnjuta en god middag med färska burfångade kräftor.

Dagsprogram Undervattensfotografer
Lördag–Söndag
Efter en gemensam frukost så tar vi båtarna till Väderöarna. Här får vi två heldagar för att dyka, fotografera och filma i en härlig miljö. Det blir två dyk per dag. Vi får en lunchpaus på kobbarna. På lördagskvällen har vi en extra möjlighet att landa, umgås, relaxa, inspireras av föreläsningar, teknik och avnjuta en god middag med färska bur fångade kräftor.

Detta ingår:
Helpension med kost och logi hos Dyk -Leif, del i flerbädds-rum, ta med egna lakan och handduk. (Dubbelrum samt enkelrum kan erbjudas mot extra kostnad.)
Två heldags-utfärder till Väderöarna inklusive luftfyllningar.
Skaldjursafton med dagsfärska lokalt fiskade havskräftor (burfångade).
Dryck ingår ej, ta gärna med dig eget.

Har ni frågor om innehållet gällande Portfolio Natura, så kontakta gärna Peter eller Patrik. De nås lättast via mobilen eller SMS.
Peter Elmqvist   Tel. 0707-64 50 63
Patrik Karlsson Tel.  0708-80 55 95

Pris: SEK 3350 per person

EnglishFrenchGermanSpanishSwedish