Nu går dykbåtarna dagligen!
Ring oss för bokning
tel.+46 70 620 00 28

Vi utgår från Hamburgsund. Utfärderna sker som heldagsutflykt. Vi startar med en genomgång 09:00 på dykcentret. Då ska utrustningen vara monterad och kontrollerad. Kolla gärna vår packningslista.

Dagen består normalt av två stycken båtdyk. Mellan dyken lägger vi till i en mysig naturhamn där vår thai-inspirerade lunch serveras. Under lunchpausen finns gott om tid att vädra ut kväve, sola, bada, beskåda sälar och fåglar eller bara sova en stund på klipporna.

Det finns ingen ingen kompressor ombord på båtarna. Skulle ni behöva låna en extra flaska till det andra dyket så tillhandahåller vi en 8 liters 300 bar eller en 12 liters 200 bar flaska utan extra kostnad. Om det inte fungerar kan vi ta med en överfyllnadsslang och en 300 bars flaska för påfyllning.

Våra dykplatser

Vi erbjuder dig Sveriges vackraste skärgård över & under ytan! Vi väljer dykplatser efter gästernas önskemål och väder och vind.

Utfärder sker dagligen. Målet är oftast Väderöarnas naturreservat, som består av 365 st kobbar och skär, och bjuder på Sveriges bästa naturdykplatser med en fantastiskt artrik fauna.

Med våra specialbyggda dykbåtar blir båtdyken både bekväma och säkra. Känner du att du vill ha hjälp av en divemaster/guide i vattnet går detta självklart att ordna, men det måste förbokas.

På Dyk-Leif har vi aldrig ställt in en dykdag! Skärgården utanför Hamburgsund och Fjällbacka är djup och erbjuder oss fina dyk, när förhållandena är för obekväma för dykning på Väderöarna.

Hos oss kommer du alltid i vattnet, året runt!

Våra dykbåtar

Triton är en katamaran med måtten 11,5 x 4,95 meter som erbjuder en bekväm ridtur i alla väder! Den har ett väl tilltaget däcksutrymme och rullar betydligt mindre än enkelskrovsbåtar. Det stora bakre däcksområdet med dykbänkar har bra förvaring och gör påtagning av utrustning enkel. Det finns bra sköljmöjligheter med ljummet sötvatten och flera toaletter ombord. Triton har en stor, varm salong och solvänlig flybridge. Mer om våra båtar…

Väderöfjord – Nu med dykhiss!

Väderöfjord är en ordentlig stålbåt på 12 m. Båten tar väl hand om 12 dykare och har bänkar för bekväm påtagning av utrustning. Det finns slang med ljummet sötvatten om du vill skölja utrustningen. Självklart finns toalett ombord. Mer om våra båtar…

ALMA II En specialbyggd, snabbgående båt för smidig och bekväm dykning.

Ta chansen & fördjupa ditt liv – Börja att dyka!

Har du någonsin funderat på hur det är att andas under vattnet? Eller kanske hur det är att simma bland fiskar, sjöstjärnor och humrar? Då har du kommit till rätt ställe! På Dyk-Leif erbjuder vi grundkurser i dykning samt vidareutbildningar. Eller varför inte ta chansen att kika ner under vattenytan under ett prova-på-dyk! Det perfekta företagsjippot, prova-på-dyk i havet samt en fin båttur! Hör av er med era önskemål, så fixar vi det!

Exempel på dykupplevelser

Tack till alla härliga kunder som delar med er av bilder och filmer på sociala media! Det är den bästa belöningen att se nöjda och glada dykare berätta för andra om sina fina upplevelser hos oss! Här är några aktuella länkar till YouTube. Vi byter ut med jämna mellanrum. Tipsa gärna!